Urządzenia i Akcesoria
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
1500 g
Składniki
-
1000 g mleka 3,2% tłuszczu
-
1000 g twarogu, półtłustego tłustego lub półtłustego, pokrojonego na kawałki
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
2 jajka
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
2 łyżeczki nasion kozieradki
-
2 łyżeczki czarnuszki
-
100 g śmietany, 18% tłuszczu gęstej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
532.6 mg
Białko
11.1 g
Kalorie
767.9 kJ /
183.5 kcal
Tłuszcz
12.8 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Węglowodany
6.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZYPRAWY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pomidorowy serek topiony
1u.
Musztarda
36u. 10min
Marynowany ser typu feta
170u.
Ser typu halloumi
29u.
Domowa ricotta
1u. 15min
Paprykarz à la szczeciński
45min
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1u. 45min
Kiełbasa słoikowa
26u. 30min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1u. 30min
Schab chrzanowy
2u. 30min
Ser do smarowania
1u.
Baleron z karkówki
50u. 30min