Urządzenia i Akcesoria
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
1500 g
Składniki
-
1000 g mleka 3,2% tłuszczu
-
1000 g twarogu, półtłustego tłustego lub półtłustego, pokrojonego na kawałki
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
2 jajka
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
2 łyżeczki nasion kozieradki
-
2 łyżeczki czarnuszki
-
100 g śmietany, 18% tłuszczu gęstej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
532.6 mg
Białko
11.1 g
Kalorie
767.9 kJ /
183.5 kcal
Tłuszcz
12.8 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Węglowodany
6.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZYPRAWY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pomidorowy serek topiony
1 Std.
Musztarda
36 Std. 10 Min
Majonez
5 Min
Marynowany ser typu feta
170 Std.
Twaróg śmietankowy
3 Std.
Ser typu halloumi
29 Std.
Domowa ricotta
1 Std. 15 Min
Musztarda pomarańczowa
15 Min
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1 Std. 45 Min
Kiełbasa słoikowa
26 Std. 30 Min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1 Std. 30 Min
Ser do smarowania
1 Std.