Urządzenia i Akcesoria
Precle
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
10 porcji
Składniki
-
400 g mleka
-
40 g drożdży świeżych pokruszonych
-
600 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
2 łyżeczki soli
-
800 g wody
-
40 g sody oczyszczonej
-
sól gruboziarnista do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
8 g
Kalorie
967 kJ /
231 kcal
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEKĄSKI I WYPIEKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Focaccia łąka
2 godz. 45 min
Kakaowe bułeczki gotowane na parze (Mantou)
3 godz.
Obwarzanki wałeckie
3 godz.
Zakręcone bułeczki piknikowe
50 min
Tureckie börki z ziemniakami
1 godz. 15 min
Bajgle z makiem
1 godz. 25 min
Bawarskie bułki preclowe (Panini di Heidi)
4 godz. 30 min
Halloweenowe bułeczki dyniowe
2 godz. 40 min
Precle nadziewane serem, salami i jalapeño
2 godz. 15 min
Włoskie grissini
2 godz.
Słodkie weneckie bułki maślane
2 godz.
Karbowane ciasteczka z dżemem
1 godz. 45 min