Rogaliki orzechowo-waniliowe

Rogaliki orzechowo-waniliowe

4.7 642 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
35 sztuk

Składniki

  • 30 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
    50 g cukru wanilinowego
  • 80 g cukru
  • 50 g migdałów, ze skórką
  • 50 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
  • 280 g mąki pszennej
  • 2 żółtka
  • 200 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 106.2 kcal / 444.5 kJ
Białko 2.8 g
Tłuszcz 6.7 g
Węglowodany 10.1 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Sód 1.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...