
Urządzenia i Akcesoria
Baranek wielkanocny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
-
mleka220 g
-
cukru100 g
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski100 g
-
drożdży świeżych pokruszonych30 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu500 g
-
jajka (1 jajko, roztrzepane, do posmarowania baranka)2
-
soli½ łyżeczki
-
rodzynki do zrobienia oczu2
-
migdałów, w słupkach do posypania2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
433.1 kcal /
1813.4 kJ
Białko
10.4 g
Tłuszcz
15.9 g
Węglowodany
63.9 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
8.6 g
Sód
156.6 mg