Baranek wielkanocny

Baranek wielkanocny

4.9 448 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji

Składniki

  • 220 g mleka
  • 100 g cukru
  • 100 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
  • 30 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 2 jajka (1 jajko, roztrzepane, do posmarowania baranka)
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 rodzynki do zrobienia oczu
  • 2 łyżki migdałów, w słupkach do posypania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 433.1 kcal / 1813.4 kJ
Białko 10.4 g
Tłuszcz 15.9 g
Węglowodany 63.9 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 8.6 g
Sód 156.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...