Baranek wielkanocny

Baranek wielkanocny

4.9 430 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji

Składniki

  • mleka
    220 g
  • cukru
    100 g
  • masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
    100 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    30 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    500 g
  • jajka (1 jajko, roztrzepane, do posmarowania baranka)
    2
  • soli
    ½ łyżeczki
  • rodzynki do zrobienia oczu
    2
  • migdałów, w słupkach do posypania
    2 łyżki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 433.1 kcal / 1813.4 kJ
Białko 10.4 g
Tłuszcz 15.9 g
Węglowodany 63.9 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 8.6 g
Sód 156.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...