
Urządzenia i Akcesoria
Kakaowe bułeczki gotowane na parze (Mantou)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
12 sztuk
Składniki
Ciasto jasne
-
110 g wody letniej
-
20 g oleju rzepakowego
-
30 g cukru
-
10 g świeżych drożdży pokruszonych
-
250 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
½ łyżeczki soli
Ciasto kakaowe
-
120 g wody letniej
-
20 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia przystawki Varoma
-
30 g cukru
-
10 g świeżych drożdży pokruszonych
-
250 g mąki pszennej
-
1 czubata łyżeczka kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
½ łyżeczki soli
Formowanie i gotowanie
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
500 g wody
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
170 kcal /
713 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA II
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Dalgona coffee mocha (kawa po koreańsku z kakao)
10 min
Brioszki prosiaczki
2 godz.
Ciasteczka twarogowe zajączki
1 godz. 10 min
Różowe pancakes z serkiem waniliowym
45 min
Bułeczki drożdżowe z groszkami czekolady i piankami marshmallow
2 godz. 30 min
Kule serowe
1 godz.
Słodkie bułeczki z nadzieniem z czarnego sezamu
1 godz. 30 min
Słodkie weneckie bułki maślane
2 godz.
Szybkie bułeczki na proszku do pieczenia
30 min
Tureckie börki z ziemniakami
1 godz. 15 min
Marchewki w jadalnej ziemi
1 godz. 50 min
Bułeczki mleczne z czekoladą
2 godz. 30 min