Kakaowe bułeczki gotowane na parze (Mantou)

Kakaowe bułeczki gotowane na parze (Mantou)

3.8 657 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
12 sztuk

Składniki

Ciasto jasne
  • 110 g wody letniej
  • 20 g oleju rzepakowego
  • 30 g cukru
  • 10 g świeżych drożdży pokruszonych
    1 łyżeczka suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 250 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki soli
Ciasto kakaowe
  • 120 g wody letniej
  • 20 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia przystawki Varoma
  • 30 g cukru
  • 10 g świeżych drożdży pokruszonych
    1 łyżeczka suchych drożdży
  • 250 g mąki pszennej
  • 1 czubata łyżeczka kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki soli
Formowanie i gotowanie
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
  • 500 g wody

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 170 kcal / 713 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...