Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 10 g de sucre vanillé maison
- 17 confiseries au caramel, type Carambar
- 1 c. à café de fécule de maïs
- 50 g de lait froid
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1955 kJ / 471 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Verrines choco-caramel-speculoos
3h 40min
Blancs-mangers aux amandes et compotée de fraises
4 godz. 40 min
Pannacotta aux 3 chocolats
2j 30 menit
Crème dessert à la vanille
3h 40min
AVRIL - Riz au lait et caramel au chocolat - Nicolas Masse
2h
Crème à la pâte de speculoos
2 godz. 40 min
Crème dessert aux deux saveurs
1 Std. 15 Min
Pannacottas after eight
5 Std. 35 Min
Œufs au lait aux Carambar
1h 30min
Crème au lait de coco
15 min
Délice au Carambar
2j 30 menit
Iles flottantes aux carambars
1 Std. 20 Min