Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 10 g de sucre vanillé maison
- 17 confiseries au caramel, type Carambar
- 1 c. à café de fécule de maïs
- 50 g de lait froid
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1955 kJ / 471 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Crème à la pâte de speculoos
2h 40min
Iles flottantes aux carambars
1 Std. 20 Min
Mousse au caramel salé
4 Std. 30 Min
AVRIL - Riz au lait et caramel au chocolat - Nicolas Masse
2 Std.
Délice au Carambar
2 Std. 30 Min
Délice pomme-speculoos
12h
Œufs au lait aux Carambar
1 Std. 30 Min
Pannacottas after eight
5h 35min
Verrines coco, chocolat et speculoos
1 Std. 30 Min
Pannacotta au lemon curd
1 Std. 45 Min
Verrines choco-caramel-speculoos
3 Std. 40 Min
Pannacotta aux 3 chocolats
2 Std. 30 Min