Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g dried green lentils
- water, for soaking
- 50 g red peppers, cut in pieces (3-4 cm)
- 50 g green peppers, cut in pieces (3-4 cm)
- 50 g carrots, cut in pieces (3-4 cm)
-
50
g spring onions, cut in pieces (3-4 cm)
lub 50 g onions, cut in pieces (3-4 cm) - 25 g olive oil
- 1 tsp salt
- 1 tsp paprika
- 1 chicken stock cube (for 0.5 l)
- 50 g chorizo, sliced
- 50 g dry-cured ham, diced
- 900 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1132 kJ / 270 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pork with Spinach Lentils
20min
Lentils with Rice- Fakes Moutzentra
45 min
Russian beetroot salad
1h 10 min
Shrimp and Parmesan Polenta Cups
45 min
Tuna stew with potatoes
40 min
Chicken in Adobo Sauce with Plantain Purée
1h 15 min
Menu with Ginger-Pea Soup, Lemon Salmon, Broccoli and Potatoes
45 min
Mushroom pastry
45 min
Green pancakes with ham and cheese
55 min
Fakes Moutzentra (Lentils with Rice)
45 min
Beef Chipotle Soup
55 min
Lentil and Pancetta Stew
1h