![Lentil and chorizo stew Lentil and chorizo stew](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DA63DD26-6FD7-4EEF-A002-AE635D93A7AF/Derivates/DDD419D0-E363-41AE-8F9E-88E7CA4866D6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g dried green lentils
- water, for soaking
- 50 g red peppers, cut in pieces (3-4 cm)
- 50 g green peppers, cut in pieces (3-4 cm)
- 50 g carrots, cut in pieces (3-4 cm)
-
50
g spring onions, cut in pieces (3-4 cm)
lub 50 g onions, cut in pieces (3-4 cm) - 25 g olive oil
- 1 tsp salt
- 1 tsp paprika
- 1 chicken stock cube (for 0.5 l)
- 50 g chorizo, sliced
- 50 g dry-cured ham, diced
- 900 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1132 kJ / 270 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry Seafood Chowder
1h
Creamy Pea Soup
40 min
Vegetable tortilla with chorizo
50 dk
Pumpkin, cauliflower and romanesco soup
45 min
Cream of chard soup
35 min
Creamy Moroccan bean soup
35 min
Green beans with tomato and parsley
55 Min
Smooth fennel and carrot soup
40 min
Cod Soup with Crispy Bacon and Leeks
45 min
Pink Barley Tabbouleh with Pistachios
40 min
Pea Soup
30 min
Lentil and Pancetta Stew
1h