Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water
- ½ tsp fine salt, plus 1 pinch extra to taste
- 75 g quinoa grains
- ½ lemon, preferably organic (grated zest and juice only)
- ½ garlic clove (opcjonalnie)
- 20 g spring onions, cut into pieces (opcjonalnie)
-
3 - 4
sprigs fresh coriander, leaves washed and dried
lub 3 - 4 sprigs fresh parsley, leaves washed and dried - 2 - 3 sprigs fresh mint, leaves washed and dried
- 30 g extra virgin olive oil
- 100 g tomatoes, cut into pieces (2-3 cm)
- 1 - 2 pinches chili powder, to taste
- 100 g cucumber, cut into pieces
- 100 g canned tuna, in brine or water, drained well
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1402 kJ / 335 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gwinganna Barramundi escabeche
45 min
Apples with cider sabayon sauce
40 Min
Balinese-style Minced Chicken Satay with Pickled Vegetables (TM5)
Brak ocen
Cauliflower Tabbouleh
10 min
Beetroot salad on wholemeal toast with halloumi
40 Min
Vegetable harrira soup
45 min
Crêpes with herbs
1h
Arseeyah
50min
Spiced pork terrine
24 Std.
Veal stew (Blanquette de veau)
1h 5min
Polenta
1h
Red mullet couscous with peppers
Brak ocen