Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water
- ½ tsp fine salt, plus 1 pinch extra to taste
- 75 g quinoa grains
- ½ lemon, preferably organic (grated zest and juice only)
- ½ garlic clove (opcjonalnie)
- 20 g spring onions, cut into pieces (opcjonalnie)
-
3 - 4
sprigs fresh coriander, leaves washed and dried
lub 3 - 4 sprigs fresh parsley, leaves washed and dried - 2 - 3 sprigs fresh mint, leaves washed and dried
- 30 g extra virgin olive oil
- 100 g tomatoes, cut into pieces (2-3 cm)
- 1 - 2 pinches chili powder, to taste
- 100 g cucumber, cut into pieces
- 100 g canned tuna, in brine or water, drained well
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1402 kJ / 335 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmon, quinoa, feta and mixed vegetable salad
50 min
Spelt and chicken salad
1h 15min
Sesame salmon and pea soup
1h
Gazpacho
1h 15min
Gazpacho
1h 15min
Crunchy Granola
Brak ocen
Pascualina
1sa 45 dk
Spring greens
10min
Quinoa salad with crunchy vegetables
30 min
Balsamic salmon and courgette noodles
25 Min
Oriental beef stew with pearl couscous
40 min
Broccoli burgers with radish salsa
1h