Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g onions, cut into quarters
- 50 g carrots, peeled and cut into slices (0.5 cm)
- 50 g celery leaves, washed and dried
- 250 g dried lentils
- 1 dried bay leaf
- 1 tbsp vegetable stock paste, homemade
- 1000 g water
- 50 g olive oil
- 200 g fresh spinach leaves, washed and dried
- 160 g rice (cooking time 16 minutes)
- ½ tsp salt (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1887 kJ / 451 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 67.3 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Błonnik
- 10.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Red Lentil Soup
40 min
Broccoli Red Lentil Soup
30 min
Red lentil soup with cumin
55 min
Creamy carrot and lentil soup
35 min
Spring Greens Soup with Beans
35 min
Curried Lentils
5 Std. 15 Min
Quinoa salad with crunchy vegetables
30 min
White Bean Soup
2 Std. 45 Min
Smooth fennel and carrot soup
40 min
Green Lentil Risotto with Asparagus
45 Min
Creamy Vegan Broccoli and Cheese Soup
1h 15min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50 Min