Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de miga de pan blanco del día anterior
- 400 g de agua
- 100 g de almendras crudas sin piel (ver sugerencia)
- 300 g de cerezas deshuesadas (reserve 6 cerezas para decorar)
- 1 diente de ajo
- 1 cucharadita de sal
- 70 g de aceite de oliva virgen extra y un poco más para servir
- 100 g de cubitos de hielo
- 30 g de vinagre de jerez
- ½ cucharadita cebollino fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1116 kJ / 267 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 13.8 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 306.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema fría de aguacate y manzana con ensalada de pollo
15 Min
Sopa griega de tomate y yogur
10 min
Gazpacho de cerezas con hierbabuena
10 min
Sopa fría rápida de yogur griego y papaya con amaranto y semillas de lino
5 min
Salmorejo de fresas
30 Min
Salmorejo de espárragos
10 min
Salmorejo de remolacha
30 Min
Gazpacho de espárragos blancos
1u. 5min
Chupitos de gazpacho de melocotón con caviar de mora
1u. 10min
Mazamorra cordobesa con salmón ahumado
15 Min
Gazpacho de mango
15 Min
Mazamorra cordobesa
10 min