Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caldo de pescado
- 1 cabracho (aprox. 600 g)
- 1 corvina (aprox. 600 g)
- 1 cola de rape sin piel con hueso (aprox. 1200 g)
- 4 pellizcos de sal
- 1000 - 1200 g de agua
- 50 g de almendras tostadas sin sal
- 1 ñora tostada
- 10 dientes de ajo
- 2 - 3 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 150 g de cebolla en trozos
- 100 g de pimiento verde italiano en trozos
- 80 g de aceite de oliva
- 1 hoja de laurel seca
- 350 g de tomate triturado en conserva
- 800 g de patatas rojas chascadas
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1619 kJ / 387 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 19.7 g
- Tłuszcz
- 18.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 580.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guiso de ternera con verduras de invierno y cebada
4 godz. 30 min
Rape a la provenzal (Lotte à la provençale)
50 min
Allipebre de rape
45 Min
Garbanzos con rape y crujiente de cecina
50 min
Goulash de ternera con patatas y manzana
1h 25min
Guiso marinero con patatas
45 Min
Popietas de lenguado y gambón
45 Min
Caldero de mariscos con emulsión de albahaca
1h 30min
Sepia en salsa de tomate y almendras ( Mª Jesús Villegas Vargas)
50 min
Cazuela de rape rusadir
1h
Bacalao con samfaina
1h
Fideos a banda con rape
1 godz. 15 min