Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g butter, plus extra for greasing
- 200 g dried red lentils
- water, for soaking
- 120 g Parmesan cheese, cut into cubes (3 cm)
- 50 g olive oil
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into quarters
- 3 garlic cloves
- 1 red capsicum, deseeded and cut into pieces
- 400 g canned whole tomatoes (including liquid)
- 120 g red wine
- 1 sprig fresh oregano, leaves only
- 1 tsp ground ginger
- 2 tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 1 eggplant (approx. 550 g), cut into slices (1 cm)
- 500 g full cream milk
- 40 g spelt flour
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1997.7 kJ / 475.7 kcal
- Białko
- 22.6 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 8.1 g
- Sód
- 1099.1 mg
Alternatywne przepisy
Hearty lentil chilli
50 menit
Lentil bolognese
30 min
Zucchini, lentil and coconut stew
30 min
Lentil and pumpkin pot pies
1j 25 menit
Vegetarian chilli
35 Min
Lentil Moussaka
3h 30min
Three-bean shepherd's pie
26 Std.
Melanzane parmigiana
2j 5 menit
Vegetable lasagne
1 godz. 35 min
Chickpea ratatouille (gut health)
1j
Black bean enchiladas
1j 20 menit
Vegan walnut and black bean burger
4 Std. 40 Min