![Hearty lentil chilli Hearty lentil chilli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/43940753-5C5D-4190-B8E0-6365FDA49DB7/Derivates/4a98eb21-8aac-4946-bbb6-1f059385c3d0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g dried red lentils
- 400 g filtered water, plus extra for soaking
- 20 g coconut oil
- 1 red capsicum (approx. 160 g), deseeded and cut into quarters
- 1 - 2 tsp chipotle chillies in adobo sauce (approx. 1 chilli)
- 4 garlic cloves
- 1 red onion (approx. 160 g), cut into quarters
- 2 tomatoes, cut into quarters
- 2 tsp ground cumin
- 1 tsp smoked paprika
- 1 tsp ground coriander
- 2 tsp cacao powder
- 400 g pumpkin, peeled and cut into cubes (1-2 cm)
- 2 tsp red wine vinegar
- 1 ½ tsp stock paste (see Tips)
- 400 g canned kidney beans, rinsed and drained, (approx. 250 g after draining)
- 40 g lime juice
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1679 kJ / 399.8 kcal
- Białko
- 22.8 g
- Węglowodany
- 50.1 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Błonnik
- 14.6 g
Alternatywne przepisy
Chickpea ratatouille (gut health)
1 godz.
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1 godz.
Red lentil cauliflower dahl
35 min
Vegetarian chilli
35 min
Zucchini, lentil and coconut stew
30 min
Vegetable chilli
50 min
Pulse and pumpkin curry
30 min
Potato and green pea curry
50 min
Lentil bolognese
30 min
Caribbean curry
40 min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45 min
Black bean enchiladas
1 godz. 20 min