![Plant-based béchamel sauce Plant-based béchamel sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/100A789B-83C4-40F3-BF68-967062DD7163/Derivates/b6975acc-7eec-4303-ba1d-8186e0e0ae72.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g plant-based milk of choice
- 50 g gluten free cornflour
- 30 g vegan butter (see Tips)
- 2 tbsp nutritional yeast (see Tips)
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 551.7 kJ / 131.4 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Vegan Cheese Wheel
1h 50min
Burmese chickpea tofu with spicy dipping sauce
1h 30min
Vegan moussaka
1h 50min
Vegan mayonnaise
15min
Vegan custard
15min
Dairy free béchamel
10 min
Savoury tofu quiche
1h 30min
Vegan walnut and black bean burger
4h 40min
Vegan gravy
40 min
Stretchy melty cheese
20 Min
Cashew cheddar cheese
3hod. 10min
Plant-based parmesan
5 min