Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 540 g di acqua
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di origano secco
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 30 g di succo di limone
- 4 fette di pesce spada, lavate e asciugate (800 g circa)
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 7657 kJ / 1830 kcal
- Białko
- 158.1 g
- Węglowodany
- 0.8 g
- Tłuszcz
- 132.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Spigole all'acqua pazza
30min
Tonno in pesto di mandorle e olive
30min
Pesce spada al cartoccio con patate speziate
40min
Involtini di vitello al vapore con insalata verde veloce
40min
Pesce spada agrumato
35min
Involtini di pesce spatola con crema di pomodorini e menta
1h
Pesce spada con marinata alle erbe e julienne di finocchi
1h 10min
Pesce spada alla ghiotta
40min
Spada alle erbe con olive
40min
Pesce spada all'arancia
40min
Tagliolini con pesce spada alla mediterranea
20min
Tonno aromatizzato al profumo di limone
35min