![Pesce spada al salmoriglio Pesce spada al salmoriglio](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C7D6830C-5FA8-42B6-849C-7298E18FE97E/Derivates/FF87FB31-4277-436F-AC53-17171A833BFD.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 540 g di acqua
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di origano secco
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 30 g di succo di limone
- 4 fette di pesce spada, lavate e asciugate (800 g circa)
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 7657 kJ / 1830 kcal
- Białko
- 158.1 g
- Węglowodany
- 0.8 g
- Tłuszcz
- 132.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Spigole all'acqua pazza
30 min
Pesce spada alla ghiotta
40 мин.
Spada alle erbe con olive
40 мин.
Pesce spada all'arancia
40 мин.
Pesce spada con marinata alle erbe e julienne di finocchi
1 godz. 10 min
Cernia con salsa mediterranea
40 мин.
Pesce spada agrumato
35 min
Involtini di pesce spada alla pantesca
1 godz.
Tonno aromatizzato al profumo di limone
35 min
Orata in crosta di patate con emulsione alle erbe
1ч. 20 мин.
Filetto di orata con peperoni
25min
Tonno in agrodolce
1 godz.