![Mezze penne integrali risottate alla norma Mezze penne integrali risottate alla norma](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BDC47612-396D-4B30-BF06-97251356E1E8/Derivates/7BD00991-3F6F-4B52-85F7-079FC15D0899.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di melanzane a cubetti (1 cm, vedere consigli)
- 300 g di peperoni, puliti e a cubetti (1 cm)
- 300 g di passata di pomodoro
- 500 g di acqua
- 2 cucchiaini di sale
- 350 g di pasta integrale, tipo mezze penne
- 50 g di ricotta salata grattugiata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1745 kJ / 417 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 68.2 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Błonnik
- 8.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne risottate funghi e speck
40 min
Caserecce integrali tonno e pomodorini
35 min
Fusilli ai peperoni e pancetta
40 min
Penne risottate al pesto di melanzane
40 min
Penne risottate broccoli, salsiccia e olive
40 min
Farfalle risottate con verdure e provolone
35 min
Pasta risottata con cavolo broccolo e zafferano
35 min
Caserecce risottate ai tre peperoni
55 min
Farfalle risottate asparagi e pomodorini
40 min
Tortiglioni piccanti risottati zucchine, gamberoni e curcuma
40 min
Penne risottate con verdure
35 min
Fusilli e melanzane
25 Min