Pasta risottata con zucca e piselli

Pasta risottata con zucca e piselli

3.9 100 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
3 porzioni

Składniki

  • 1 spicchio di aglio
  • 80 g di scalogno
  • 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di polpa di zucca a tocchetti
  • 100 g di piselli freschi
  • 230 g di passata di pomodoro
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
  • 460 g di acqua calda (non bollente)
  • 240 g di pasta secca corta
  • pepe nero macinato fresco a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 412.3 kcal / 1725.8 kJ
Białko 14.8 g
Tłuszcz 8.2 g
Węglowodany 81.3 g
Błonnik 6.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...