Wersje kompatybilne
Orecchiette risottate pomodoro e basilico (1 porzione)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 2 foglie di basilico fresco, lavate
- ½ spicchio di aglio senz'anima (opcjonalnie)
- 100 g di pomodorini in quarti
- 180 g di acqua
- 2 pizzichi di sale
- 80 g di pasta secca corta, tipo orecchiette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1728 kJ / 413 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pennette risottate burro e Parmigiano Reggiano
20 min.
Pasta risottata al pomodoro
40 min.
Fusilli risottati tonno e capperi
30min
Caserecce integrali tonno e pomodorini
35min
Pennette all'arrabbiata veloci
20 min.
Penne risottate con verdure
35min
Sedanini risottati alla carbonara (1 porzione)
30min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
40 min.
Pasta di mais risottata al pomodoro (senza glutine)
35min
Farfalle risottate panna e prosciutto (1 porzione)
30min
Spaghetti risottati alla carrettiera
30min
Farfalle risottate alla boscaiola
40 min.