![Riso e verze Riso e verze](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/151f1db4-5d4d-483c-8933-8973aac4d9ce/Derivates/b197c096-862c-4d11-89c1-21d0321f0009.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di scalogno a pezzi
- 30 g di burro
- 50 g di pancetta a cubetti
- 320 g di riso Arborio (cottura 12 minuti)
- 500 g di verza a listarelle sottili
- 1000 g di brodo vegetale
- 1 cucchiaino raso di sale
- 100 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2025 kJ / 484 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Contorno di friarielli alla napoletana
40 Min
Penne integrali risottate cavolfiori e noci
40 Min
Roccocò
2h
Pasta e piselli
35 Min
Ziti spezzati con ragù genovese
3 Std.
Pizza di scarola
3h 30 min
Pasta integrale risottata con cavolo romano
40 Min
Contorno di scarola con noci e pinoli
20 Min
Pasta e cavolfiore alla napoletana
45 Min
Riso, verze e luganega
40 Min
Pasta e lenticchie al pomodoro
50min
Pasta e fagioli alla napoletana
40 Min