Sycąca zupa krem z fasoli z jabłkiem i majerankiem
TM6 TM5

Sycąca zupa krem z fasoli z jabłkiem i majerankiem

4.1 (195 ocen)

Składniki

  • 100 g pora, tylko biała część, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 80 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
  • 60 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
  • 100 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
  • 200 g jabłka, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
  • 480 g białej fasoli, z puszki (2 puszki), odsączonej z zalewy
  • 700 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM (patrz wskazówka)
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • ½ łyżeczki lubczyku, suszonego
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 4 - 5 owoców jałowca
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • majeranek, świeży, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
758.5 kJ / 181.3 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
36 g
Tłuszcz
3.5 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Błonnik
11.4 g
Sód
1189.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy