
Urządzenia i Akcesoria
Sycąca zupa krem z fasoli z jabłkiem i majerankiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
100 g pora tylko biała część, pokrojonego w 2 mm plastry
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
80 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
60 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
100 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
200 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
480 g białej fasoli, z puszki (2 puszki), odsączonej z zalewy
-
700 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
½ łyżeczki lubczyku, suszonego
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
2 liście laurowe, suszone
-
4 - 5 owoców jałowca
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
majeranek, świeży do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
181.3 kcal /
758.5 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
3.5 g
Węglowodany
36 g
Błonnik
11.4 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
1189.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa selerowa aksamitna
25 min
Krem z zielonej soczewicy z jajkiem przepiórczym
45 min
Zupa selerowo-gruszkowa
50 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa krem z kiszonej kapusty
1 godz. 10 min
Chłodnik z pora, selera i ziemniaków (Vichysoiss)
50 min
Zupa krem z pora z serem
30 min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min
Zupa krem z pieczarek i cukinii
50 min
Zupa krem z cukinii i pieczarek
30 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem z zielonego ogórka
25 min