Kuskus z warzywami

3.6 81 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
8 porcji

Składniki

  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 250 g bakłażana pokrojonego na kawałki
  • 400 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
  • 3 ząbki czosnku
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 120 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1 szczypta szafranu, mielonego lub w pręcikach
    ½ łyżeczki kurkumy, mielonej
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 300 g kaszy kuskus
  • 500 g wrzącej wody gorącej
  • 2 łyżeczki koncentrat bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 100 g zielonego groszku, mrożonego (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka soli
  • 280 g białej ciecierzycy, z puszki (1 puszka), odsączonej z zalewy

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 385.5 mg
Białko 7.9 g
Kalorie 979.2 kJ / 234.1 kcal
Tłuszcz 4.1 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Węglowodany 42.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...