Urządzenia i Akcesoria
Kuskus z warzywami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
8 porcji
Składniki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
250 g bakłażana pokrojonego na kawałki
-
400 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
10 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
-
3 ząbki czosnku
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
120 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki kurkumy, mielonej1 szczypta szafranu, mielonego lub w pręcikach
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
300 g kaszy kuskus
-
500 g wrzącej wody gorącej
-
2 kostki kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentrat bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
100 g zielonego groszku, mrożonego (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka soli
-
280 g białej ciecierzycy, z puszki (1 puszka), odsączonej z zalewy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
385.5 mg
Białko
7.9 g
Kalorie
979.2 kJ /
234.1 kcal
Tłuszcz
4.1 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
42.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KRAINA WEGE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z kaszy quinoa
40 min
Gotowanie ryżu
25 min
Sałatka z komosą ryżową, marchewką i cukinią
1 godz. 35 min
Sałatka z komosy ryżowej z ziarnami słonecznika
40 min
Tabbouleh z komosą ryżową i tuńczykiem
40 min
Sałatka z zielonej soczewicy
45 min
Sałatka z kaszą kuskus
45 min
Sałatka z kaszą pęczak i owocem granatu
45 min
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50 min
Marokański kuskus z warzywami
50 min
Sałatka z soczewicy
45 min
Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi
14 godz.