![Spring frittata Spring frittata](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/071041F5-B0FC-4139-860B-A41143A8830F/Derivates/A5D86240-B3C2-42C9-8067-4EADB890231E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 tbsp olive oil, plus extra for greasing
- 500 g water
- 150 g zucchini (approx. 2), peeled into ribbons (see Tips)
- 120 g fresh baby spinach leaves
- 180 g peeled, medium raw prawns (approx. 12), deveined, with tails intact
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 6 eggs
- 120 g pouring (whipping) cream
- ½ tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh dill, leaves only
- watercress, for garnishing
- frisee lettuce, or lettuce of choice, for garnishing
- snow pea sprouts, for garnishing
- 1 tbsp caper berries, rinsed and drained (optional)
- 100 g Danish feta, cut into pieces (see Tips)
- 1 lemon, cut into wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1318.8 kJ / 314 kcal
- Białko
- 19.6 g
- Węglowodany
- 4.3 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 681.5 mg
Alternatywne przepisy
Spiced lentil vegetable soup
1 Std. 30 Min
Potted scrambled eggs with asparagus
30 Min
Prune and orange stuffing
10 Min
Carrot and coriander soup
30 Min
Basil pesto
10 Min
Jewelled quinoa salad
1 Std. 35 Min
Goat's cheese flans with yoghurt sauce and leeks
45 Min
Grain salad lettuce cups
1 godz. 55 min
Steamed fish with green mash
50 min
Japanese-style dressing
5 min
Hearty seven vegetable soup
30 Min
Saffron and cardamom poached pears
40 Min