![Autumn vegetable gratin Autumn vegetable gratin](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B97CE260-CD0B-496E-850B-6143F94A6A25/Derivates/1B6885B1-7654-42BF-93F4-7B0ADC1ACFC6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- olive oil, for greasing
- 50 g Parmesan cheese, cut into cubes (3 cm)
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 2 garlic cloves
- 1 tbsp nutritional yeast
- 100 g day old bread, torn into pieces
- 500 g water
- 1 swede (approx. 160 g), peeled and cut into thin slices (5 mm)
- 1 potato (approx. 100 g), peeled and cut into thin slices (5 mm)
- 2 fennel bulbs, trimmed, core removed and cut into slices (5 mm)
- 1 zucchini, cut into thin slices (5 mm)
- 1 red onion, cut into thin slices (5 mm)
- 2 - 3 fresh tomatoes, cut into thin slices (5 mm)
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp dried thyme
- ⅛ tsp sea salt, to taste
- ⅛ tsp ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 656.8 kJ / 156.3 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 16.6 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 279.2 mg
Alternatywne przepisy
Plant-based béchamel sauce
10min
Potato bake
1 godz. 35 min
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1h
Yoghurt dressing
10min
Potatoes and green beans with parsley pesto
35min
Eat your veggie gardens
15min
Mixed mushroom burgers
50min
Pumpkin and tempeh bobotie
1 godz. 5 min
Raw zucchini bolognaise
15min
Curried lentils and steamed pumpkin
1h 15min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45min
Pulse and pumpkin curry
30min