Chausson ricotta, poulet et coriandre

Chausson ricotta, poulet et coriandre

3.1 13 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

La pâte feuilletée
  • 200 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 100 g de beurre coupé en morceaux préalablement congelés
  • 1 pincée de sel
  • 75 g d'eau froide
La garniture
  • 15 g de coriandre fraîche
  • 250 g de ricotta
  • 100 g de poivron rouge ou jaune, coupé en fine brunoise
  • 200 g de poulet coupé en dés
  • 2 pincées de sel
  • 2 pincées de poivre moulu
  • 15 g de lait

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 533 kcal / 2227.8 kJ
Białko 24.5 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 41.5 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Sód 898.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...