Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de pain rassis, coupé en morceaux
- 2 c. à soupe d'épices cajun
- 10 g de fécule de maïs
- 50 g de ketchup
- 20 g de miel
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 cuisses de poulet, avec os et peau (hauts et pilons)
- 500 g d'eau
- 700 g de patates douces, coupées en cubes
- 20 g de beurre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2462.5 kJ / 585.5 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 61.8 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 1084.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steaks hachés façon thaïe
50min
Bœuf carottes vietnamien
1 Std. 20 Min
Porc katsu avec vinaigrette au wasabi, pommes de terre au four et salade au chou blanc
50min
Bœuf à la bière et au pain d'épices
3 Std. 30 Min
Pilons de poulet laqués à la mangue
55 min
Gâteau aztèque
1 Std.
Poulet à la jamaïcaine
1h 40min
Poulet tandoori, riz aux pistaches et safran
3 Std. 10 Min
Poitrine de porc, nouilles ramen et sauce barbecue
4h 25min
Brioches farcies au porc et aux poireaux
3 Std. 30 Min
Riz aux saucisses de Hong Kong
55 min
Cari poulet
45min