Quiche aux crevettes et tomates

Quiche aux crevettes et tomates

4.1 23 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 parts

Składniki

  • 200 g de farine de blé et un peu pour fariner
  • 100 g de beurre froid, coupé en morceaux et un peu pour le moule
  • 60 g d'eau froide
  • 2 pincées d'épices à chili
  • 4 pincées de sel
  • 1 gousse d'ail
  • 35 g d'échalotes coupées en deux
  • 20 g d'huile d'olive
  • 700 g de crevettes cuites, non décortiquées
  • 100 g de lait
  • 100 g de crème liquide 35% m.g.
  • 3 œufs
  • 3 pincées de poivre fraîchement moulu
  • 300 g de tomates type roma, coupées en rondelles

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 349 kcal / 1455.8 kJ
Białko 15.4 g
Tłuszcz 21.3 g
Węglowodany 22.9 g
Błonnik 556.9 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Sód 11.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...