Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 50 g de lait
- ½ sachet de levure boulangère sèche
- 130 g de farine, et un peu pour le plan de travail
- 25 g de sucre en poudre, et 1 c. à soupe bombée pour la finition
- 1 jaune d'œuf
- ½ c. à café de sel
- 150 g de ricotta
- le zeste d'un citron jaune non traité
- 20 g de sucre glace
- 100 g de framboises
- 100 g de myrtilles
- 100 g de fraises, coupées en quatre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1305 kJ / 321 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Gâteau aux prunes
1h 15min
Brioches à la confiture de prunes
2 Std. 20 Min
Tarte aux myrtilles
2h 30min
Strudel aux pommes, raisins secs et cannelle
50min
Tarte abricot-pistache
1h 15min
Roulé brioché aux fruits confits
3h 10min
Brioche à la confiture de rhubarbes
4h
Tarte aux myrtilles
3sa 15 dk
Flan aux pommes
50min
Moelleux poire-noisette
45min
Tarte aux poires à l'ancienne
1sa 10 dk
Tarte aux figues, amandes et romarin
2h 5min