Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
g red onions, quartered
lub onions, quartered - 5 garlic cloves
- 1 fresh red chilli, deseeded if desired
- 10 g olive oil
-
750
g tomatoes, cut in pieces
lub tinned chopped tomatoes - 200 g mixed peppers (e.g. red and green), cut in thin strips (approx. 2 cm long)
- 1 - 1 ½ tsp fine sea salt, to taste
- 150 g tinned sweetcorn, drained
- 480 g tinned kidney beans, drained (approx. 2 x 400 g tins)
- 6 vegetarian sausages (300-400 g)
-
3 - 4
sprigs fresh coriander, leaves only
lub fresh flat-leaf parsley, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1745 kJ / 418 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 13.3 g
Alternatywne przepisy
Festive Nut Roast Wreath
2h
Vegetarian Chilli
35 min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 min
Seitan Chilli
25 min
Moroccan Quorn with Bulgar Wheat
40 min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30 min
Pasta with Hearty Vegetable Sauce
30 min
Vegetable Stroganoff
30 min
Lasagne with Vegetable Ragu
1 godz. 10 min
Vegetable and Chickpea Tagine
50 min