![Pasta with Hearty Vegetable Sauce Pasta with Hearty Vegetable Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/321c9ec2-fe92-4280-8bda-04bc8b43c2cc/Derivates/f4e3d9f0-8feb-4a12-8684-7962646e768f.jpg)
Wersje kompatybilne
Pasta with Hearty Vegetable Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vegetable Sauce
- 30 g extra virgin olive oil
- 1 garlic clove
- 50 g onion, quartered
- 60 g celery stalks, cut in pieces (2 cm)
- 60 g carrot, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 60 g courgette, cut in pieces (2 cm)
- 60 g aubergine, cut in pieces (2 cm)
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 4 fresh basil leaves
- 1 Tbsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Pasta
- 320 g short dried pasta (eg. penne)
- 1200 g water
- 10 g extra virgin olive oil
- 1 tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1878.3 kJ / 449.3 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 67.2 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 2459.8 mg
Alternatywne przepisy
Lasagne with Vegetable Ragu
1h 10min
Baked Penne with Vegetables
1h 5min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne; Limoncello Sorbet
12 Std. 20 Min
Spaghetti Arrabiata with Tuna
30 Min
Vegetable Salad and Lentil Stew; Vegan Chocolate Mousse
45min
Chickpea Stew with Vegetables
50min
Aubergine and Tomato Pasta
45min
Pasta and Chickpea Salad
25min
Tomato and Haddock Rice
50min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 Min
Pasta with Vegetable Ragout
45min
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45min