Soupe fraîche d'abricots au muscat et aux griottes

Soupe fraîche d'abricots au muscat et aux griottes

4.5 2 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • 125 g de muscat de Baumes de Venise
  • 2 c. à soupe de sirop d'érable
    2 c. à soupe de miel
  • 500 g d'abricots frais dénoyautés
    500 g d'abricots au sirop, en conserve, dénoyautés
  • 120 g de griottes dénoyautées
  • 30 g de jus de citron
  • 1 c. à soupe de sucre en poudre
  • 100 g de crème liquide entière très froide
  • 1 c. à soupe bombée de sucre vanillé maison

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 1.5 g
Kalorie 717 kJ / 171 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 2.2 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...