Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g d'amandes émondées
- 175 g de sucre en poudre
- 250 g de farine de blé
- 140 g de beurre demi-sel, bien froid, coupé en cubes et un peu pour le plat
- 1 œuf
- 2 oranges non traitées
- ⅓ de gousse de vanille
- 600 g de rhubarbe, coupée en tronçons
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1743 kJ / 419 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Nonnettes à l'orange
1h 40min
Velouté de céleri au stilton
35min
Stollen
3h 45min
Schiacciata aux raisins
2h
Cake aux fruits confits
4h
Velouté de céleri à la poire et aux noix
50min
Clafoutis au fromage blanc, rhubarbe et safran
55 min
Marmelade d'oranges
1 Std. 30 Min
Confiture de rhubarbe à la vanille
6h
Macarons d'Amiens
1h 45min
Confiture de potiron à l'orange
6 Std. 45 Min
Tôt-fait à la rhubarbe
1 Std. 15 Min