Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g d'eau
- 20 g de gros sel
- 600 g de bigorneaux
- 1 gousse d'ail
- 1 feuille de laurier
- 60 g de parmesan, coupé en morceaux (3 cm env.)
- 100 g d'échalotes
- 40 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 25 g d'huile d'olive
- 320 g de riz spécial risotto, type carnaroli ou arborio
- 100 g de vin blanc sec
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- thym citron, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2265.8 kJ / 538.5 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 718 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lotte au beurre rouge
40 min
Paupiettes d'agneau
1 godz. 30 min
Soupe à l'oignon et au vin jaune
1h 40min
Far breton aux pruneaux
2h
Mijoté de lotte aux épices
50 min
Petits moelleux vapeur à l'orange
55 min
Fions vendéens (ou flans maraîchins)
12h
Soufflé aux agrumes
30 min
Moqueca de poisson à la farofa
50 min
Brandade de morue
24h 35min
Menu 2 - Huîtres chaudes au sabayon de Vouvray et douceur de carotte
40 min
Encornets à la provençale
55 min