Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g d'eau
- 20 g de gros sel
- 600 g de bigorneaux
- 1 gousse d'ail
- 1 feuille de laurier
- 60 g de parmesan, coupé en morceaux (3 cm env.)
- 100 g d'échalotes
- 40 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 25 g d'huile d'olive
- 320 g de riz spécial risotto, type carnaroli ou arborio
- 100 g de vin blanc sec
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- thym citron, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2265.8 kJ / 538.5 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 718 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lotte au beurre rouge
40min
Crabe farci aux herbes
1h 20min
Thon mariné aux nouilles chinoises
1h 20min
Crabes farcis
1h 15min
Râble de lapin aux abricots et à la vanille
45min
Soufflé au sabre
1h
Menu petit prix - Brandade de morue gratinée aux olives
1h
Mijoté d'encornet aux cornilles
5h 15 min
Lapin aux pruneaux
1h
Choux brésiliens au fromage sans gluten
1h
Moqueca de poisson à la farofa
50min
Noix de saint-jacques sur lit de poireau
40min