Wersje kompatybilne
Pasta with Brussels Sprouts, Toasted Hazelnuts and Brown Sage Butter
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g hazelnuts
- 40 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 1700 g water
- 400 g Brussels sprouts, outer leaves removed, halved
- 2 tsp fine sea salt, or to taste
- 1 tsp olive oil, plus 1 Tbsp
- 320 g orecchiette pasta (or any dried short pasta eg. penne)
- ½ tsp ground black pepper, or to taste
- 120 g unsalted butter, diced
- 6 fresh sage leaves
- 1 lemon, cut in wedges, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3003 kJ / 718 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 1129 mg
Alternatywne przepisy
Baked Penne with Vegetables
1h 5min
Spaghetti Arrabiata with Tuna
30min
Asian Curried Mushroom Soup; Chicken and Pepper Souvlaki with Rice
1h 5min
Aubergine in Coconut and Peanut Sauce with Basmati Rice
30min
Barley and Vegetable Egg Cocotte
1h 30min
Stuffed Sweet Potatoes with Banana Sriracha Mayo and Coleslaw
50min
Spanish Green Lentil And Chorizo Soup
12h 45min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne; Limoncello Sorbet
12 godz. 20 min
Roasted Cauliflower and Hazelnut Orecchiette - Orecchiette con cavolfiore arrosto e nocciola
40min
Roasted Sweet Potato and Broccoli Spelt Salad
1h 15min
Warm Halloumi, Walnut and Pomegranate Salad
45min
Prawn Pasta with Rocket Pesto
55min