Trapanese Couscous with Fish, Tomatoes and Almonds - Couscous alla trapanese con pesce, pomodori e mandorle

Trapanese Couscous with Fish, Tomatoes and Almonds - Couscous alla trapanese con pesce, pomodori e mandorle

3.7 34 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • onions quartered
    240 g
  • fresh parsley cut in pieces, plus 3 sprigs leaves only for garnishing
    15 g
  • olive oil
    25 g
  • tinned chopped tomatoes (2 x 400 g tins)
    800 g
  • sugar
    1 tsp
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • fish stock cubes (for 0.5 l each) crumbled
    2
  • boiling water
    1000 g
  • couscous
    300 g
  • ground cinnamon
    ¼ tsp
  • fish skinless, boneless, cut in pieces (5 cm) (e.g. hake, haddock, cod)
    600 - 700 g
  • flaked almonds, toasted
    2 Tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 580 kcal / 2440 kJ
Białko 40.5 g
Tłuszcz 15.3 g
Węglowodany 63.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...