Wersje kompatybilne
Trapanese Couscous with Fish, Tomatoes and Almonds - Couscous alla trapanese con pesce, pomodori e mandorle
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g onions, quartered
- 15 g fresh parsley, cut in pieces, plus 3 sprigs leaves only for garnishing
- 25 g olive oil
- 800 g tinned chopped tomatoes (2 x 400 g tins)
- 1 tsp sugar
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 2 fish stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
- 1000 g boiling water
- 300 g couscous
- ¼ tsp ground cinnamon
- 600 - 700 g fish, skinless, boneless, cut in pieces (5 cm) (e.g. hake, haddock, cod)
- 2 Tbsp flaked almonds, toasted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2440 kJ / 580 kcal
- Białko
- 40.5 g
- Węglowodany
- 63.5 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
Alternatywne przepisy
Pollock and Spinach Lasagne
1h
Sardine and Pea Pilaf
40 min
Almond Crusted Salmon with Asparagus Tagliatelle
35min
Brodet (Fish stew)
1 Std. 15 Min
Tuna, Courgette and Red Pepper Lasagne
35min
Orange Salmon with Broccoli Couscous
25min
Lentil Moussaka
3h 30min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 min
Creamed Cod
45 min
Greek-style Baked Cod with Bulgar Wheat
1h 30min
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30 min
Bean Casserole with Fresh Tuna
40 min