Wersje kompatybilne
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g aubergines (approx. 2), diced (2 cm)
- 50 g olive oil
- 1 tsp smoked paprika
- 1 ¼ tsp fine sea salt, plus 1 pinch
- 3 pinches ground black pepper
- 1 garlic clove
- 50 g cashew nuts
- 175 g almond milk (see tip)
- 1 tsp lemon juice
- 125 g onions, quartered
- 75 g carrots, cut in pieces (2 cm)
- 75 g celery, cut in pieces (2 cm)
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 ½ Tbsp harissa paste
- 800 g tinned chopped tomatoes
- 200 g sweet potatoes, peeled, diced (2 cm)
- 150 g courgettes, cut in pieces (2 cm)
- 125 g fresh baby spinach
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1540 kJ / 370 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Sód
- 916 mg
Alternatywne przepisy
Vegetable and Chickpea Tagine
50 Min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 Min
Vegetarian Chilli
35 Min
Sweet and Sticky Red Cabbage and Sweet Potato Salad
40 Min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 Min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 Min
Aubergine Paneer Rolls with Red Lentils and Mint Yoghurt
40 Min
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1 Std. 30 Min
Lentil Moussaka
3h 30min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 Min