Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 65 g spring onions, cut in pieces, (approx. 6 onions)
- 15 g olive oil, plus extra for drizzling
- 1 garlic clove
- 450 - 500 g judion butter beans, drained (1 x 660 g jar)
- 35 g lemon juice
- 1 tsp smoked paprika, plus extra for sprinkling
- 1 tsp tahini
- ¼ - ½ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- ¼ bunch fresh chives, finely chopped for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 640 kJ / 153 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
Alternatywne przepisy
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45min
Red Pepper Houmous
5min
Ratatouille
40min
Garlic and White Bean Stew
50min
Creamy White Beans and Leeks
20min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min
Chickpea Flatbread and Curried Vegetable Dip
50min
Wintergreen Soup with Quinoa and Black Beans
1h
Spiced Labne with Squash and Rocket Salad
13h 30min
Puy Lentil and Sausage Casserole
45min
Fennel Risotto
35min
Pea and Mint Risotto
40min