Wersje kompatybilne
Beetroot Harissa Falafel; Sumac-spiced Houmous; Tomato Pomegranate Salad with Perfect Pitta
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chickpeas
- 200 g dried chickpeas
- water, for soaking
Pitta Bread
-
1
tsp dried instant yeast
lub 10 g fresh yeast, crumbled - 270 g water
- 1 tsp sugar
- 500 g strong white bread flour
- 2 tsp salt
- 1 tsp olive oil, plus extra for greasing
Houmous
- 2 garlic cloves
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 40 g tahini
- 60 g olive oil
- 30 g lemon juice
- 3 tsp sumac
- ½ tsp salt
- sumac, for sprinkling
Falafel
- 300 g raw beetroot, peeled, cut in pieces (4 cm)
- 150 g onions, quartered
- 10 g olive oil
- 2 tsp ground cumin
Tomato Salad and Falafel
- 60 g fresh mint leaves
- 30 g blanched almonds
- 30 g olive oil, plus 6 Tbsp
- 15 g red wine vinegar
- 1 tsp sugar
- 2 ½ tsp salt
- 70 g breadcrumbs
- 1 Tbsp tahini
Finalisation
- 300 g cherry tomatoes, halved
- 70 g pomegranate seeds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3979 kJ / 951 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 113 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 14 g
- Sód
- 2206 mg
Alternatywne przepisy
Butterbean and Feta Burgers
1 godz. 30 min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne; Limoncello Sorbet
12h 20min
Broccoli Fritters with Radish Salad and Lemon Quinoa
1h
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45min
Mushroom Wellington, Mushroom Gravy, Crispy New Potatoes and Maple-glazed Carrots
3 godz. 20 min
Beetroot Rosti with Smoked Salmon and Herb Crème Fraîche
25min
Rustic Olive, Fig and Walnut Bread
2h 15min
Mexican Black Bean Tacos with Sweetcorn Salsa and Avocado
30min
Kung Pao Cauliflower with Pickled Carrot and Sesame Salad
40min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45min
Coconut and Spinach Dahl
50min
Butternut Squash and Coconut Soup
30min