Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g celeriac, peeled, cut in pieces (3 cm)
- 200 g onions, quartered
- 30 g olive oil
- 3 garlic cloves
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 150 g potatoes, peeled, cut in pieces (3 cm)
- 700 - 800 g water, depending on desired consistency
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - ½ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
- 150 g blanched hazelnuts
- 100 g soy cream
- 3 Tbsp truffle oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1514 kJ / 366 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Sód
- 531 mg
Alternatywne przepisy
Curried Parsnip Soup
30min
Asparagus Risotto
45min
Spelt and Kale Soup - Zuppa Di Farro e Cavolo Nero
55min
Celeriac and Apple Soup
55min
Mushroom Risotto
30min
Carrot and Coriander Soup
25min
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
1h 15min
Onion Soup
1 Std.
Butternut Squash and Coconut Soup
30min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20min
Broccoli and stilton soup
30min
Pea and Mint Soup (TM6)
20min