Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 apples Cox, cored, quartered (approx. 200 g)
- 150 g onions, quartered
- 30 g unsalted butter, diced
- 700 g red cabbage, cored, finely sliced
- 50 g cider vinegar
- 30 g light brown muscovado sugar
- 100 g water
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- ¼ tsp ground allspice
- 1 ½ tsp ground cinnamon
- ¼ tsp ground cloves
- 40 g cranberry sauce (see tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 557 kJ / 133 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Sód
- 176 mg
Alternatywne przepisy
Carrot and Coriander Soup
25min
Curried Parsnip Soup
30min
Butternut Squash and Coconut Soup
30min
Curried Parsnip and Apple Soup
30min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40min
Celeriac and Apple Soup
55min
Rhubarb Fool
1 Std. 10 Min
Bread Sauce
1 Std. 25 Min
Broccoli and stilton soup
30min
Rhubarb Crumble
55min
Chestnut and Cranberry Stuffing
1h 55 min
Smoked Mackerel Pâté
55min