Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bulgur and Veggie Base
- 1000 g water
- 1 tsp fine sea salt
- 10 g olive oil
- 170 g bulgur wheat
- 300 g aubergine, cut in pieces (2 cm)
- 300 g peppers, red and yellow, cut in pieces (3 cm)
Flatbread
- 50 g olive oil, plus extra for drizzling
- 120 g water
- 270 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp fine sea salt, plus 1 tsp coarse sea salt for sprinkling
- 1 Tbsp mixed seeds (nigella seeds, cumin seeds, sesame seeds), for garnishing
Bulgur Salad
- 25 g fresh parsley leaves
- 10 g fresh mint leaves
- 1 garlic clove
- 30 g lemon juice
- 20 g olive oil
- 1 tsp fine sea salt
- 4 pinches ground black pepper
- 100 g cucumber, cut in pieces (3 cm)
- 100 g peppers, yellow and red, cut in pieces (3 cm)
- 100 g plum tomatoes, quartered
Porridge with Dates and Pistachios
-
30
g pistachio nuts, unsalted, shelled
lub blanched almonds - 100 g pitted dates
- 900 g milk
- 40 g caster sugar
- ½ tsp ground cardamom
- 150 g rolled oats
Aubergine Spread
- 20 g fresh parsley leaves, plus extra for garnishing
- 2 garlic cloves
- 40 g olive oil, plus extra for drizzling
- 70 g tahini
- 5 g lime juice
- ½ tsp ground cumin
- 1 tsp smoked salt
Pepper Spread
- 40 g olive oil
- 100 g onions, quartered
- 100 g raw cashew nuts
- 5 g lime juice
- ¾ tsp fine sea salt
- 1 tsp hot paprika
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3142.2 kJ / 751 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 88.7 g
- Tłuszcz
- 38.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 10.8 g
- Sód
- 1738.5 mg
Alternatywne przepisy
Persian Flatbreads
1h 45 min
Shakshuka
50 Min
Pudla with Spinach and Paneer
1h
BBQ Jackfruit Burritos
45 Min
Red Pepper and Potato Tortillas with Olive Tapenade
35 min
Patatas Bravas with Chorizo
1h 20 min
Socca with Tuna, Olives and Capers
1h 5min
Leftover Poultry Pho
2 Std. 15 Min
Breaded Celeriac with Herby Yoghurt Sauce
1h
Vegetable and Kidney Bean Tacos (TM6)
30 min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne; Limoncello Sorbet
12h 20min
Best Basic Houmous
5 Min