Wersje kompatybilne
Spiced Potato Salad with Herb Yoghurt, Watercress and Peas
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g new potatoes, halved or quartered if large
- 10 g olive oil
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp smoked paprika
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp dried thyme
- ¾ tsp fine sea salt
- 2 pinch ground black pepper
- 500 g water
-
200
g fresh broad beans
lub frozen baby broad beans, defrosted - 300 g frozen peas
- 5 g fresh mint leaves
- 10 g fresh parsley leaves
- 5 g fresh chives, cut in pieces (2 cm)
- 125 g coconut yoghurt, vegan (see tip)
- 20 g lemon juice, freshly squeezed
- 50 g fresh watercress, large stalks discarded
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1374 kJ / 328 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Sód
- 443 mg
Alternatywne przepisy
Vegetarian Chilli
35 min
Kale Pesto Pasta Salad
50 min
Chickpea Pancakes
20 min
Sweet and Sticky Red Cabbage and Sweet Potato Salad
40 min
Mexican Black Bean Tacos with Sweetcorn Salsa and Avocado
30 min
Sweet and Savoury Amaranth Salad with Cumin Roasted Veg, Pomegranate and Hazelnut
1h
Supreme Plant Poke Bowl
1 godz. 10 min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30 min
Beetroot, Apple and Goat's Cheese Quinoa Salad
30 min
Roasted Sweet Potato and Broccoli Spelt Salad
1h 15min
Warm Halloumi, Walnut and Pomegranate Salad
45 min