Spiced Potato Salad with Herb Yoghurt, Watercress and Peas

Spiced Potato Salad with Herb Yoghurt, Watercress and Peas

3.7 21 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • new potatoes halved or quartered if large
    750 g
  • olive oil
    10 g
  • dried oregano
    1 tsp
  • smoked paprika
    1 tsp
  • ground cumin
    1 tsp
  • dried thyme
    ½ tsp
  • fine sea salt
    ¾ tsp
  • ground black pepper
    2 pinch
  • water
    500 g
  • fresh broad beans
    200 g
    frozen baby broad beans, defrosted
  • frozen peas
    300 g
  • fresh mint leaves
    5 g
  • fresh parsley leaves
    10 g
  • fresh chives cut in pieces (2 cm)
    5 g
  • coconut yoghurt vegan (see tip)
    125 g
  • lemon juice, freshly squeezed
    20 g
  • fresh watercress large stalks discarded
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 328 kcal / 1374 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 41 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 443 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...