Wersje kompatybilne
Spiced Potato Salad with Herb Yoghurt, Watercress and Peas
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g new potatoes, halved or quartered if large
- 10 g olive oil
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp smoked paprika
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp dried thyme
- ¾ tsp fine sea salt
- 2 pinch ground black pepper
- 500 g water
-
200
g fresh broad beans
lub frozen baby broad beans, defrosted - 300 g frozen peas
- 5 g fresh mint leaves
- 10 g fresh parsley leaves
- 5 g fresh chives, cut in pieces (2 cm)
- 125 g coconut yoghurt, vegan (see tip)
- 20 g lemon juice, freshly squeezed
- 50 g fresh watercress, large stalks discarded
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1374 kJ / 328 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Sód
- 443 mg
Alternatywne przepisy
Sweet Potato and Butter Bean Falafel Flatbreads with Broad Bean Houmous
50min
Butterbean and Feta Burgers
1小时 30 分钟
Green Goddess Quinoa Salad
40min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30min
Kung Pao Cauliflower with Pickled Carrot and Sesame Salad
40min
Vegetarian Chilli
35min
Broccoli Fritters with Radish Salad and Lemon Quinoa
1h
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30min
Sweet and Sticky Red Cabbage and Sweet Potato Salad
40min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 Min
Supreme Plant Poke Bowl
1 Std. 10 Min
Warm Halloumi, Walnut and Pomegranate Salad
45 Min