Szarpany jackfruit BBQ

Szarpany jackfruit BBQ

4.5 119 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • 120 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 40 g koncentratu pomidorowego
  • 20 g cukru kokosowego
    20 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 2 łyżeczki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka czerwonego octu winnego
    1 łyżeczka octu balsamicznego
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 - 2 krople dymu wędzarniczego w płynie (opcjonalnie)
  • 250 - 300 g jackfruita (chlebowca), młodego, w solance, z puszki (1 puszka), odsączonego z zalewy

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 3 g
Kalorie 512 kJ / 122 kcal
Tłuszcz 2.6 g
Błonnik 3.6 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...