Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g oleju
lub 20 g oliwy z oliwek -
1
ząbek czosnku
lub 20 g cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka) -
250
g mięsa z udka kurczaka, bez skóry, bez kości, pokrojonego w paski (1,5 x 3-4 cm), osuszonego ręcznikiem papierowym
lub 250 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonego w paski (1,5 x 3-4 cm), osuszonego ręcznikiem papierowym
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1006.8 kJ / 240.7 kcal
- Białko
- 24.1 g
- Węglowodany
- 0.5 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 120.3 mg
Alternatywne przepisy
Rumienienie wołowiny (medium rare)
15 Min
Delikatne rumienienie kurczaka i boczku
15 Min
Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w paski)
15 Min
Delikatne rumienienie indyka (pokrojonego w paski)
15 Min
Rumienienie cebuli i czosnku
20 min
Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w kostkę)
15 Min
Delikatne rumienienie 250 g cebuli szalotki
20 min
Delikatne rumienienie 200 g cebuli
20 min
Rumienienie 200 g pora
20 min
Delikatne rumienienie kurczaka (pokrojonego w kostkę)
15 Min
Mocne rumienienie wołowiny (pokrojonej w paski)
15 Min
Delikatne rumienienie indyka (pokrojonego w kostkę)
15 Min