Auberginen-Linsensalat

4.7 28 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 Portionen

Składniki

  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    1 EL
  • Aubergine in Würfeln (1-2 cm)
    380 g
  • rote Zwiebeln in Scheiben (0,5 cm)
    80 g
  • rote Peperoni in Würfeln (1-2 cm)
    100 g
  • Chilipulver
    3 - 4 Prisen
    3 - 4 Prisen Chiliflocken
  • Salz
    1 TL
  • Honig
    2 TL
  • Linsen, aus der Dose abgetropft
    240 g
  • Kräutermischung, frisch Blättchen abgezupft
    1 Bund
  • Knoblauchzehe
    1
  • Dijonsenf
    1 TL
  • Himbeeressig
    20 g
    20 g Balsamico Bianco
  • Olivenöl
    25 g
  • Wasser
    20 g
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    ½ TL
  • Rosinen
    1 - 2 EL
  • Feta
    100 g
  • Minze, frisch zum Garnieren

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1932.5 mg
Białko 21 g
Kalorie 2690 kJ / 643 kcal
Tłuszcz 39.1 g
Błonnik 18.7 g
Tłuszcz nasycony 11.4 g
Węglowodany 58.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...