Quinoa-Salat mit Sonnenblumenkernen

Quinoa-Salat mit Sonnenblumenkernen

4.5 58 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    1200 g
  • Salz
    1 ¾ TL
  • Quinoa
    150 g
  • Karotten halbiert, in Scheiben
    150 g
  • Brokkoli in Röschen, geviertelt
    300 g
  • grüne Erbsen, gefroren
    100 g
  • Sonnenblumenkerne
    100 g
  • Curry, gemahlen und etwas mehr zum Würzen
    2 TL
  • Agavendicksaft
    2 EL
  • Chilischote, rot, getrocknet
    1
  • Limette unbehandelt, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält und Saft ausgepresst
    1
  • Minze Blätter abgezupft
    4 Stängel
  • Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Olivenöl, nativ
    30 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 17 g
Kalorie 1880 kJ / 449 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 9.1 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...