Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse de vanille
- 600 g de lait
- 80 g de sucre en poudre
- 6 jaunes d'œufs
- 1000 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 558 kJ / 133.4 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 61.6 mg
Alternatywne przepisy
Petits pots de semoule au lait et au caramel
6小时 45 分钟
Crème express chocolat-vanille
20 dk
Crème dessert saveur madeleine
20 dk
Crème au chocolat
3 godz. 25 min
Crème dessert à la vanille
3 godz. 40 min
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3h 45min
Crèmes au chocolat light
1h 25min
Riz au lait crémeux
1sa 15 dk
Menu express - Crèmes dessert chocolat-tonka
15 min
Crème dessert à la vanille
1h 25min
Flan pâtissier feuilleté
7 godz. 40 min
Œufs au lait et à la vanille
5 Std.