Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 - 80 g de beurre
- 500 - 1000 g de lait
- 40 - 80 g de farine de blé
- 1 - 2 c. à soupe de concentré de tomate
- ½ - 1 c. à café de sel
- 2 - 4 pincées de poivre moulu
- 2 - 4 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 6409 kJ / 1529 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 109 g
- Tłuszcz
- 103 g
- Tłuszcz nasycony
- 62 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 1732 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Feuilletés d'escargots aux pleurotes
2h 45min
Sauce au poivre
25min
Cassolette d’escargots et champignons sautés – tartine de pain grillé
25min
Sauce hollandaise
15 Min
Sauce champignons à la crème et au vin blanc
30min
Sauce soubise
30min
Béchamel au fromage
25min
Sauce choron
20min
Sauce béchamel Mode Sauce
15 Min
Sauce blanche
10min
Sauce Messine
10min
Sauce aurore
15 Min