Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 1 sachet de sucre vanillé
- 750 g de lait
- 200 g de farine
- 25 g de rhum
- beurre, pour le moule
- 300 g de pruneaux dénoyautés
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1310 kJ / 310 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Tarte amandine aux poires
2 godz. 30 min
Clafoutis aux prunes
1h 15min
Flan pâtissier à la vanille
3 Std. 30 Min
Clafoutis abricot-romarin
55 Min
Far aux pruneaux
1 Std. 35 Min
Semoule au coulis de mangue
1h 50min
Mousse au chocolat aux crêpes dentelle
4 Std. 20 Min
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3 Std. 45 Min
Flan sans pâte
6 Std.
Riz au lait crémeux
1h 15min
Far breton aux pruneaux
1h 10min
Flan pâtissier feuilleté
7h 40min