Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 1 sachet de sucre vanillé
- 750 g de lait
- 200 g de farine
- 25 g de rhum
- beurre, pour le moule
- 300 g de pruneaux dénoyautés
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1310 kJ / 310 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Gâteaux de semoule aux raisins
5h 15min
Clafoutis abricot-romarin
55 min
Flan pâtissier à la vanille
3u. 30min
Far breton aux pruneaux
1h 10 min
Far breton aux pruneaux
2h
Far aux pruneaux
1sa 35 dk
Clafoutis aux prunes
1h 15 min
Flan aux pommes
50 min
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3h 45min
Far aux pommes
1h
Flan pâtissier feuilleté
7 godz. 40 min
Flan sans pâte
6h