Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
280
g de sucre en poudre
lub 280 g de sucre roux - 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1030 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron (voir "Conseil(s)")
- 30 g de beurre doux, froid et en un seul morceau (env. 6 x 4 x 1 cm)
- 1 c. à soupe de vinaigre
- 1000 g de lait
- 1 pincée de sel
- 220 g de riz rond blanc, spécial dessert
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1776 kJ / 424 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Petits pots de semoule au lait et au caramel
6 godz. 45 min
Yaourt nature au Varoma
12 godz.
Crème dessert
15min
Caramel liquide
25min
Crème dessert au caramel
1h
Yaourt à la vanille
12 godz. 20 min
Riz au lait à la vanille (Pour les grands et les tout-petits)
40min
Riz au lait crémeux
1h 15min
Œufs au lait et à la vanille
5h
Sauce caramel au whisky
35min
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3h 45min
Crème anglaise Mode Sauce
15min