Riz au lait caramel

Riz au lait caramel

3.9 166 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 portions

Składniki

  • 280 g de sucre en poudre
    280 g de sucre roux
  • 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 1030 g d'eau
  • 1 c. à café de jus de citron (voir "Conseil(s)")
  • 30 g de beurre doux froid et en un seul morceau (env. 6 x 4 x 1 cm)
  • 1 c. à soupe de vinaigre
  • 1000 g de lait
  • 1 pincée de sel
  • 220 g de riz rond blanc, spécial dessert

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 424 kcal / 1776 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 63 g
Błonnik 0.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...