Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
280
g de sucre en poudre
lub 280 g de sucre roux - 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1030 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron (voir "Conseil(s)")
- 30 g de beurre doux, froid et en un seul morceau (env. 6 x 4 x 1 cm)
- 1 c. à soupe de vinaigre
- 1000 g de lait
- 1 pincée de sel
- 220 g de riz rond blanc, spécial dessert
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1776 kJ / 424 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Semoule au lait et à la fleur d'oranger
1h 15min
Crème dessert
15min
Caramel liquide
25 phút
Caramel de base
25 phút
Crème dessert au caramel
1h
Riz au lait
1h
Riz au lait au chocolat
1h 5 min
Riz au lait à la vanille (Pour les grands et les tout-petits)
40min
Petits pots de semoule au lait et au caramel
6h 45min
Crème anglaise Mode Sauce
15min
Crème pâtissière Mode Sauce
15min
Riz au lait crémeux
1h 15min