Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de lait
- 1 gousse de vanille, pour les graines
- 4 œufs
- 165 g de sucre en poudre
- 20 g d'eau chaude
- 500 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1262 kJ / 300 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Œufs au lait au caramel
55min
Far breton aux pruneaux
1h
Flan pâtissier à la vanille
3h 30min
Crème dessert à la vanille
1sa 25 dk
Œufs au lait et à la vanille
5h
Gâteaux de semoule aux raisins
5h 15min
Petits pots de semoule au lait et au caramel
6h 45 min
Flan sans pâte
6h
Riz au lait crémeux
1h 15min
Petits pots de crème à la vanille
1 Std. 35 Min
Far breton aux pruneaux
1sa 10 dk
Flan pâtissier feuilleté
7 godz. 40 min